WTB: S775 Quad Core

Clocker

Storage? I am Storage!
Joined
Jan 14, 2002
Messages
3,535
Location
USA
#1
My e3300 @ 3.4ghz is not as fast as I'd like it to be at transcoding/encoding but I don't want to rebuild the server. Anyone have a good C2Q they would like to part with?
 

Clocker

Storage? I am Storage!
Joined
Jan 14, 2002
Messages
3,535
Location
USA
#3
Any idea how it clocks? What would you be looking to sell it for? Want to make sure it is a pretty good step up from the 3.4Ghz e3300. Thanks to you I found out about that nice clocker.

Thanks!
Clocker
 

Chewy509

Wotty wot wot.
Joined
Nov 8, 2006
Messages
2,931
Location
Gold Coast Hinterland, Australia
#4
Q6600 - http://ark.intel.com/products/29765/Intel-Core2-Quad-Processor-Q6600-8M-Cache-2_40-GHz-1066-MHz-FSB

The Q6600 in most overclock tests will hit 3Ghz easily, with samples hitting 3.3Ghz on air cooling. The Q6600 gives a LOT more L2 cache which will help a lot over the e3300. (8MB vs 1MB), as well a a faster front side bus, so should be a decent step up (on threaded work loads).

The fastest quad core desktop CPU in s775 IIRC is the Q9650 - http://ark.intel.com/products/35428/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9650-12M-Cache-3_00-GHz-1333-MHz-FSB
 

Clocker

Storage? I am Storage!
Joined
Jan 14, 2002
Messages
3,535
Location
USA
#5
I'm very familiar with the potential of the chip, the chip in my desktop machine is a Q9550 overclocked to 3.4Ghz. Was just wondering if this particular Q6600 was a dud or not. My 9550 is about 2x as fast as the E3300 @ 3.4Ghz...which I presume is almost exclusively due to the added two cores.
 

Clocker

Storage? I am Storage!
Joined
Jan 14, 2002
Messages
3,535
Location
USA
#6
Also, if you know the stepping/revision of the chip that'd be good info to have. I know that is asking a lot though....unless the cpu is already in a system. I think the revision numbers are printed on the chip but not sure about stepping.
 

Mercutio

Fatwah on Western Digital
Joined
Jan 17, 2002
Messages
20,329
Location
I am omnipresent
Website
s-laker.org
#7
It is actually running on right now. It's a desktop I use in my office for a private fileserver. I don't really need it to be a quad core CPU any longer, but it is. It's also covered with a scythe HSF.
I don't remember how well that one overclocks, but cpu-z says it's family 6, model f, stepping 7, revision B3.

Make me an offer, I guess?
 

Clocker

Storage? I am Storage!
Joined
Jan 14, 2002
Messages
3,535
Location
USA
#8
B3's are known not to OC as well as the G0 chips. If I do this I at least want to get a decent OC to make it worth the effort. Let me see if I can find one of those. Thanks for the opportunity I will get back with ya.
 

Clocker

Storage? I am Storage!
Joined
Jan 14, 2002
Messages
3,535
Location
USA
#9
I picked up a 6600 SLACR on eBay for cheap. If anyone wants to take my e3300 that does over 3Ghz (on stock voltage off) my hands let me know. This is in a cheap GA-G31M-es2l motherboard.
 
Top